Jep. Dit is toch wel een van mijn favoriete maaltijden. En het fijne is, je kan het helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Zo houdt ik erg van pesto, kaas, tomaat, kip en paprika op mijn pizza en houdt de heer des huizes van champignons, salami, kaas en paprika op zijn pizza. Je begrijpt dat de zijne wat calorierijker is dan de mijne..

Ik eet er altijd 2 want een is best wel klein en daar zit ik dus echt niet ‘vol’ van. Plus, ze zijn gewoon te lekker om er maar 1 van te nemen. Qua macro’s zijn de pizza’s wat zwaarder dus ik plan de dag van te voren de pizza’s in zodat ik aan het einde van de dag goed uitkom met mijn macro’s.

Anyway, wat heb je nodig voor ‘mijn’ gezonde pizza:

 • Volkoren wraps (deze zijn alleen bij de Jumbo te krijgen. Via afvallenmetbregje.nl heb je wraps met gunstige macro’s maar die heb ik nog niet gekocht)
 • Tomatenpuree
 • Rode en gele paprika
 • Kipfiletreepjes
 • Slankie geraspte kaas
 • Pesto
 • Zongedroogde tomaat (de verse zijn het allerlekkerst)
 • Rucola

Aan de slag:

 1. Zet de oven op 200 graden
 2. Smeer de wrap in met tomatenpuree. Nee, niet het hele potje, gewoon een beetje.
 3. Beleg de pizza met de kipfiletreepjes, paprika, tomaat, geraspte kaas en een klein beetje pesto
 4. Doe de pizza voor ongeveer 5 minuten in de oven. Houdt ‘m wel in de gaten want ze verbranden redelijk snel
 5. Haal de pizza uit de oven en leg er wat rucola op (extra groenten zijn altijd goed)
 6. Desgewenst gooi je er nog wat slankie geraspte kaas op.
 7. Eet smakelijk!

En dan nu de macro’s voor 1 pizza:

Calorieën: 280 calorieën
Koolhydraten: 27.5
Vetten: 10
Eiwitten: 17.5

Leave a comment