Hi lieve Irene,

M’n diabestie! M’n blogvriendin! M’n goede vriendin! M’n import-westlandse vriendin! Wat je ook bent: Ik ben heel blij met jou en onze vriendschap #dikkevriendinnen.

Over dat laatste gesproken..

Oh my! Vandaag realiseerde ik mij ineens dat ik iets van koolhydraat-stress heb. Ofzo. Bestaat dat eigenlijk wel? Ik moet het meteen kwijt. De BF is echt altijd heel begripvol en meedenkend als het om mijn eetpatroon gaat (koolhydraatarme diners) en af en toe gaat hij er zelfs in mee. (zoveel liefde voor hem!)

Koolhydraten. En Stress. Enzo.

En ik ga ook wel eens mee in de koolhydraten. (zoveel liefde voor mij?) Zo aten we gisteren een stamppotje en komend weekend staat er ook nog eens bami op het programma op de tafeltennisvereniging. Hier moet ik, als nieuwbakken spelersvrouw, acte de presence geven op Super Saturday. Geen probleem maar de dineropties waren bami of nasi en dan blijf ik toch een bami-girl.

Wat betekent KOOLHYDRATEN. Nu kan ik mijzelf daarop programmeren door de dagen ervoor dan iets harder te sporten en/of iets minder koolhydraten eten. En dus had ik voor vanavond, vrijdag, een vers zelfgemaakt soepje in gedachte. Dit doen we vaker op vrijdag want dan hebben we ook nog een lekkere groene lunch op zaterdag. Bovendien is het makkelijk omdat de heer des huizes vaak toch niet mee eet omdat de tafeltennis-plicht roept.

Goed. Lang verhaal kort. Schoonmoeders deed op vrijdag, SUPERLIEF, voor ons de boodschappen. So far, no problems there. Alleen ze haalde in plaats van soep, pompoenrisotto. Geen enkel probleem voor een normaal mens. Maar je diabestie was meteen in de stress. Zoals je op je de app wel hebt gemerkt. Risotto betekent: koolhydraten. En dat zou dan betekenen dat ik drie dagen achter elkaar een flink stuk meer koolhydraten zou eten dan normaal gesproken.

Gelukkig was mijn wederhelft zich bewust van deze stress en heeft hij, speciaal voor mij, wat groente apart gewokt. Toen ik thuis kwam heb ik er zelf wat bloemkoolrijst bij gedaan. Weg stress.

Later overdacht ik de situatie en moet ik toch wel zeggen dat ik een beetje schrik van mijn eigen overtrokken reactie op één keer een dagje extra koolhydraten. Elders op de wereld zou men blij zijn met wat pompoenrisotto en ik ben compleet in de stress omdat ik één dagje, ik herhaal: één dagje, wat meer koolhydraten eet.

Hmm, dat eetgestoorde ben ik dus niet helemaal kwijt. Laten we dit voorval maar weg zetten onder de noemer: aandachtspuntje. Overigens wil ik nog wel even vermelden dat ik een enorm lieve schoonmoeder heb en dat ik haar echt helemaal niks kwalijk neem. Ik heb zelf zo mijn kuren. Euuuhhh aandachtspunten 😉

Heb jij dat ook wel eens koolhydraat-stress?

Wat vervelend dat jij je zo moe voelde aan het begin van jullie weekendje weg! Ik kan mij goed voorstellen hoe je je dan voelt: heel erg schuldig. Je weet dat je iemand teleurstelt. Geen fijn gevoel L want dat wil je niet. Hoe begripvol de teleurgestelde ook reageert. Alleen soms moet je ook gewoon luisteren naar je lichaam 😉

Ik moet zeggen dat ik afgelopen zaterdagmiddag mij ook opeens onwijs vermoeid voelde. Ik heb toen, schaam schaam, een powernap gedaan. Dat doe ik dus eigenlijk nooit omdat ik daar altijd extra vermoeid van wakker werd en ik dan helemaal niet vooruit te branden ben. Zo ook nu. Gelukkig hadden we dus de tafeltennis op het programma staan waardoor ik echt in de benen moest. En ik moet zeggen als ik eenmaal bezig ben, dan gaat het ook wel weer.

Verder had ik een leuk, druk maar gezellig weekend met supergoede bloedsuikers en bereid ik mij voor op de Sinterklaasvieringen komende dagen.

Dus ik heb alle potentiele extraatjes even op een rijtje gezet:

Witte chocoladeletter: 548 Kcal (57 gram koolhydraten)
Gevuld speculaas van mams: 468 kcal (50 gram koolhydraten)
Kruidnotentaart van Bea: 363 Kcal (31 gram koolhydraten)

Zo. Ik trek mijn hardloopschoenen maar weer aan en leg de extra insuline vast klaar. Het heerlijk avondje is bijna gekomen

En ik ga ervan genieten! #cheatdays #dikkevriendinnen

Ben jij nog lief geweest dit jaar of slaat de Sint je over?

Tot volgende week diabestie!