Lieve Bea,

De Sinterklaas zit er weer op. Hoe is jouw Sinterklaasavond verlopen? Je had nogal wat op de planning staan met een witte chocolade letter, een pepernotenkwarktaart en gevulde speculaas. Klinkt echt mega-lekker!

Welgeteld heb ik 2 chocoladeletters, een banketstaaf, speculaas en kruidnoten weggegeven. Ik heb een kleine chocoladeletter zelf opgegeten, oke en een zak pepernoten. Iets met een eetbui.

Dat weggeven was overigens niet omdat dat van mezelf moest maar simpelweg omdat ik er geen trek in had. Ik en geen trek in chocolade, kan je het je voorstellen? Nee precies. Ik eigenlijk ook niet.

Om eerlijk te zijn moest ik een beetje lachen om jouw koolhydraatstress. Ik herken het namelijk zó erg van een paar jaar geleden. Helemaal in paniek wanneer de schoonouders besloten Chinees te halen kwam ik aan met m’n bak kwark met druiven. Toen vond ik dat een heel logische keuze, ondanks dat stomme blikken van de schoonfamilie. Nu schaam ik me er een beetje voor en begrijp ik die stomme blikken wel.

Die schoonfamilie heeft het ook maar te stellen met ons he?

Overigens niet alleen de schoonfamilie. Ook de liefste heeft het soms echt te verduren.

Een hypo in Lille

Afgelopen weekend waren we in Lille. Misschien dat je nu denkt dat we vaak een weekend weg gaan: dat klopt. We hebben het beiden soms zó druk dat we gedurende een hele week elkaar wel zien maar amper spreken. We vragen ons serieus af hoe andere stellen dat doen. Maar goed, dat terzijde.

Afgelopen weekend waren we dus in Lille. Lille is dus echt een stad naar mijn hart. Goede en gezellige winkelstraatjes, overal de meest knusse bakkerijtjes met het lekkerste brood. Ik. Ben. Fan.

Maandagochtend had ik een hypo. Of tenminste, ik werd wakker met een hoge bloedsuiker en stortte me daarna, door iets teveel insuline, in een hypo. Kortom: ik had honger en het was tijd voor ontbijt. De liefste ging nog even douchen.

En toen hoorde ik hem scheren. En het enige dat ik, pissig, kon bedenken was: “WAAROM ga je je ook nog scheren, als ik in een hypo zit?!” En dat liet ik blijken ook.

Hij zette er wat tempo achter en na 5 minuten (Dat voelt echt als een eeuwigheid als je een hypo hebt) konden we EINDELIJK naar het ontbijt.

Meer over Bea? Bekijk hier haar website!

Ik voel me echt een veeleisend kreng nu ik dit opschrijf maar hallo, de wereld verging en ik had honger. En dus was mijn sneer wel geoorloofd. Toch? 

Ik heb me trouwens aangemeld voor de 10k loop tijdens de marathon van Rotterdam in april! Ik ben echt heel langzaamaan aan het opbouwen want ik wil voorzichtig doen met m’n schenen. Ga jij ook de 10K lopen in april? 

Vanavond (dinsdag ten tijde van schrijven) ga ik niet hardlopen want ik ben vanochtend naar de sportschool geweest. Vanavond mag ik vol aan de bak want er staat een FB live sessie in de coachingsfacebookgroep gepland. Ik heb er zin in!

Liefs, Irene

Lees hier de brief van Bea aan Irene

Leave a comment