Koolhydraatarme kerst

Twee weken geleden, met Sinterklaas, kwam er een recept online voor een verantwoorde variant op gevulde speculaas. Met de kerstdagen in het vooruitzicht deel ik vandaag een recept voor koolhydraatarme kerst kransjes. Hiermee zijn jouw feestdagen inclusief jouw Diabetes Type 1 gegarandeerd een succes!

Benodigdheden voor 22 koolhydraatarme kerst kransjes

Koekjes

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 75 gram kokosolie
  • 50 gram honing
  • 50 mililiter (amandel)melk
  • 1 ei
  • kaneel en/of koek- en speculaaskruiden

Topping

  • 1 ei
  • amandelschaafsel
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout fijn in een keukenmachine of hakmolen. Mix de havermout, amandelmeel, gesmolten kokosolie, honing, amandelmelk en het ei tot een glad beslag. Verpak het beslag in vershoudfolie en leg het minstens een uur in de koelkast.

Strooi over het aanrecht bloem en rol hier vervolgens het deeg over uit met een deegroller. Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5mm dikte en steek hier de kransjes uit met een uitsteker met een doorsnee van 7 cm (groter of kleiner kan natuurlijk ook). De koekjes leg je vervolgens op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Wanneer ze hierop liggen steek je in het midden rondjes uit de koekjes met een appelboor.

Kluts het ei en smeer de koolhydraatarme kerst kransjes hiermee in. Strooi vervolgens amandelschaafsel over de koekjes heen en bak de koekjes in 12-15 minuten gaar. Fijne feestdagen!

Voedingswaarden per koolhydraatarm kransje
Calorieën 82
Koolhydraten 5,5
Vetten 13
Eiwitten 5

Anne heeft al 19 jaar diabetes type 1 en staat graag in de keuken. Ze eet volgens een verantwoord voedingspatroon, is graag buiten in de natuur en sport graag. Volg Anne op Instagram.

Leave a comment