Lieve Bea,

Bedankt voor je laatste brief. Wat ontzettend tof dat je je hebt aangemeld voor de CPC in maart! Ik hoop dat je er meer voldoening uit haalt dan uit de RTD Marathon van afgelopen jaar. Ik heb me aangemeld voor de 10K tijdens de Marathon van Rotterdam. Geen woord omschrijft hoe je je voelt als je over die Coolsingel loopt, ook als je ‘maar’de 10K hebt gelopen.

Op het moment gaat het niet zo goed met mij. Ik zit ontzettend te tobben met mijn bloedsuikers en mentaal ben ik even een puinhoop. Ik ben te lang over mijn grenzen gegaan en heb teveel van mijzelf gegeven, zonder over mijzelf na te denken. Daar kom ik altijd pas achteraf achter wanneer mijn hoofd een puinhoop is.

Rust dus. En controle. Want zolang ik weet wat ik aan KH binnen krijg gaan mijn bloedsuikers voorbeeldig, en voel ik me ook wat prettiger.

Kerst zit er weer op. Bij ons is Kerst een grote koolhydraatexplosie. Tulband, chocolaatjes, toastjes (ik ben niet zo’n fan van toastjes dus dat scheelt) en dan het kerstdiner vol heerlijkheden. Mijn tante kan heel goed koken en had een herlijk recept van de Weight Watchers gemaakt, samen met nog allerlei andere gerechten zoals rollade, zalm, frietjes en salade. Het was heerlijk!

Om eerlijk te zijn had ik niet de energie om me druk te maken over voeding. Ik at waar ik zin in had en heb in de middag een wandeling gemaakt met de familie. Even geen druk was wel prettig.

Hoe is trouwens jouw nieuwe arts? Is het een melevende of iemand die ja knikt, wat wijze woorden spreekt en na 10 minuten je weer de spreekkamer uit kijkt? Ik heb twee weken geleden afscheid moeten nemen van mijn diabetesverpleegkundige. Ze heeft een andere baan. En ondanks dat ik haar maar 3x gezien heb, was het wel de beste die ik in lange tijd gehad heb. Eindelijk eens iemand die doorvroeg en écht luisterde. Ik hoop dat haar vervanger net zo’n topper is.

Nog even over het hardlopen. Ik typ deze brief met een lage bloedsuiker en ik heb vanavond het plan om te gaan hardlopen (het is nu 21:00 uur). Ik heb de hele dag hoog gezeten en zit nu laag, die benen voelen als spaghetti. Ik wil hardlopen want in januari staat er een 5k wedstrijd op de planning. So far, red ik het om net 5min aan een stuk hard te lopen. Kortom: deze hypo komt mij allerminst goed uit.

Tijdens het typen had ik besloten dat ik niet zo moest zeuren en gewoon moet doen. Kortom: ik was op weg naar die hardloopbroek toen ik mi echt slap begon te voelen. Die bloedsuiker was nog wat verder gedaald. Eindstand: ik ben niet gegaan. Dan maar morgenochtend aan de bak, ik heb zin in een pittige workout in de gym!

Liefs, Irene

Leave a comment