Sapbar naaldwijk

Het is de dag na tweede kerstdag wanneer ik om 12u wegrijd bij mijn werk. Thuis is er een schilder bezig en ik wil ergens achter mijn laptop kunnen zitten én gezond kunnen eten. Onlangs (of nou ja, zo’n twee maanden geleden) is bij ons in Naaldwijk Sap. Bar geopend. Een plek waar je terecht kunt voor sapjes én gezonde gerechten.  

Bij binnenkomst zie ik een modern ingericht interieur en een grote krijtmuur met daarop alle sapjes en de lekkerste (lunch-) gerechten.

Ik heb serieus moeite met kiezen. Uiteindelijk ga ik voor een samengestelde yoghurt met granola, noten en zaden en vers fruit, een stukje bananenbrood en een smoothie van banaan, kokosmelk en ananas. Erg lekker!

Omdat mijn bloedsuiker al hoog is vraag ik of dat er wellicht iets van canderel aanwezig is. Over het algemeen wordt dat niet als gezond gezien (want chemisch) maar het is koolhydraatvrij en dus voor mij, tot op zekere hoogte, wél goed. Er is geen canderel maar wel agavesiroop, honing en nog een stroop/siroop. Ik begrijp dat dit door de meeste fitgirls als gezond wordt gezien, maar ook deze varianten zijn met koolhydraten waardoor ik bedank en mijn yoghurt neem zonder zoetmiddel.

Dat zoetmiddel was ook heel niet nodig want de yoghurt is lekker fris en het verse fruit geeft voldoende zoete smaak aan het geheel.

Het enige nadeel is dat ik het aantal koolhydraten had onderschat waardoor ik de rest van de dag met een hoge bloedsuiker heb rondgelopen. 

Dat is natuurlijk altijd het nadeel wanneer je uit eten gaat of ergens smoothies haalt, anders dan de Albert Heijn, je weet niet hoeveel koolhydraten je binnen krijgt. En dat kan wel eens verkeerd uitpakken. 

Sap. Bar is een welkome aanvulling in Naaldwijk wat mij betreft. De sappen worden vers gemaakt en het fruit is verser dan vers. Sap. Bar maakt veschillende shotjes zoals gembershots en veel sappen met groentes. Ideaal!

Een uur na mijn aankomst kwam er een meneer naast mij zitten die toast met avocado bestelde, die zag er ook echt megalekker uit! Ik kom hier zeker vaker terug om groentesmoothies te halen. En om die toast met avocado te proberen. Nu al zin in!

Sap. Bar
Havenplein 12
2671 GV Naaldwijk
https://www.sap-bar.com

Sapbar naaldwijk
Sapbar Naaldwijk

Leave a comment